SHIHANs 40 års Jubilæum

 '
1973                                                2013OSU!

Nysgerrighed og evnen til at skabe, må have været bærende elementer for os mennesker - op igennem evolutionen - sammen med evnen til at udvikle. For hvis ingen havde knækket koden til hvad vi kunne bruge hjulet til, tja - så var vi nok ikke kommet meget videre. 

SHIHAN’s evne til, at videreudvikle KYOKUSHIN KARATE’s koncept, er - efter min mening - uden sidestykke og efter 40 år må han siges, at være én af sværvægterne i meget lille liga. 

Karate kan nemt blive en museumsepoke, hvor folk taler "om gamle dage" og hvor 4 fjer hurtigt bliver til 5 elefanter. Fortiden skal huskes - men helst så korrekt, som det nu en gang, kan lade sig gøre. 

Synes jeg, at det har været nemt at være elev af SHIHAN? - Nej, men det har været interessant - på mange måder. Et synspunkt, som jeg ved mange sortbælter deler. 

Skal jeg med få ord betegne SHIHAN - må det bl.a. være…

Helhjertet og engageret
Selvopofrende overfor Dojo, Organisation og elever
Udpræget organisatorisk talent
Siger hvad han mener og mener hvad han siger
Fair og retfærdig – ”æren skal bevares”
Stor indsigt i Karate og Budo
Åben over for andres mening - tilhænger af positiv kritik og udvikling…

SHIHAN har aldrig haft travlt med at promovere sig selv, som det ellers er tradition i Budo og kampsport, men DKO HONBU har, i forbindelse med hans 40 års Jubilæum, som SENPAI (senior) for alle aktive udøvere af Kyokushin Karate i Danmark (uanset hvilken organisation de måtte tilhøre), opfordret ham til at skrive hvad der må betegnes som en ”delvis selvbiografi” i brudstykker.

Det er mig en stor glæde, at flere, gennem disse brudstykker, nu kan inspireres af SHIHAN Budtz, for hans vej gennem de sidste 40 år er alt andet end kedelig. Man må sige, at han er indbegrebet af BUSHI - en kriger der følger BUDO ’ens vej – med andre ord en SAMURAI.

SHIHAN Christa Koldin 5. DAN 
Chefinstruktør for DKO HONBU
Kyokushin Karate

OSU!